Opatów i cukierki krówki

Z pewnością z polskich cukierków jednym z najbardziej popularnych jest krówka, która jest produkowana blisko od trzydziestu lat. Wielu osobom kojarzy się przede wszystkim ze smakiem dzieciństwa, jednak mało kto wie, że produkuje się ją w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Opatowie. To właśnie tutaj wyrabia się te cukierki, które mają swój legendarny, niepowtarzalny smak, jakiego nie znajdzie się w żadnej krówce, która nie jest wytwarzana w tym miejscu. Będąc w Opatowie nie można wobec tego przegapić takiej okazji, jak wstąpienie do tej wytwórni krówek, tym bardziej, że sposób ich wytwarzania praktycznie nie zmienił się od początku, kiedy cukierki pojawiły się w sprzedaży. Jest to jedyna taka okazja, by móc nie tylko zasmakować prawdziwych krówek, ale również zapoznać się z etapami produkcji. Można tutaj również skosztować wielu innych smaków oprócz tradycyjnego, który jest lekko waniliowy. Do wyboru są jeszcze krówki kakaowe, z sezamem, z makiem, z rodzynkami, czy z kokosem, oczywiście te inne rodzaje są produkowane na specjalne zamówienia. Z pewnością jest to jeden z tych produktów, które będziemy chcieli ze sobą zabrać po pobycie w Opatowie, tym bardziej, jeśli mamy dzieci, które uwielbiają właśnie te cukierki. Możemy mieć pewność, iż będą zachwycone, podobnie jak każdy inny członek rodziny, który ma miłe wspomnienia związane z krówkami.

Witam! Mam na imię Patrycja i zapraszam Was do lektury mojego bloga. Serdecznie chciałabym Was zaprosić, ponieważ wiem, że temat wiedzy jest dla Was bardzo ważny - no bo przecież tu jesteście!
error: Content is protected !!